30.11.2002
(la) Kylppäreiden kattopaneelit maalataan kertaalleen Tikkurilan Lujalla. Keittiöiden rikkaimurit asennetaan osittain. Alakerran pikkuvessan viemäri oli liian lähellä seinää --- sen sai pienellä piikauksella kallistettua 5 cm parempaan suuntaan. Yläkerran IV-putkien kotelointiin viriteltiin ovea, mutta saranointi ei parilla yrittämällä onnistunut. Yläkerran suihkuhuoneesta oli pari hanakulmaa unohtunut -- levyn irroitus osittain ja pienten viilausten jälkeen hanakulmien liimaus makroflexillä levyyn kiinni (taustaa ei saa enää tehtyä).
Tunnisteet:
ilmanvaihto,
keittiö,
keskuspölynimuri,
kylpyhuone,
maalaus,
vesiputki,
vessa,
viemäri
28.11.2002
27.11.2002
26.11.2002
(ti) Sähkökeskus kiinnitetään teknisen tilan seinälle. Yläkerran levytys jatkuu. A-asunnon keittiön lattian laatoitus. B-asunnon saunan panelointi. Yläkerran seinän välistä puuttui keskuspölynimurin putki, jonka asennus tässä vaiheessa osoittautui hankalaksi (imuriputken pää on n. 20 cm lattiapinnan alla). Irtonaisena heiluva putken pää liimattiin varovasti kiinni, jotta siihen saadaan seuraavana päivänä työnnettyä jatko imurirasialle asti.
Tunnisteet:
keittiö,
keskuspölynimuri,
sauna,
sisäseinä,
sähkötyöt,
tekninen tila
25.11.2002
22.11.2002
(pe) Yläkerran seinien ja katon levytystä + villoitusta. Keittiöasentaja tekee pohjatyöt B-puolen keittiön laatoitukselle, eli hionta, imurointi, primerointi, nauhoitus ja kosteuseristys.
Kuvien mukaan teetetty sähköpääkeskus (yhteiset sähköt + A- ja B-huoneistojen sähköt) saapuu vihdoin (pari viikkoa myöhässä). Keskus on ISO (135 cm leveä ja 130 cm korkea).
Kuvien mukaan teetetty sähköpääkeskus (yhteiset sähköt + A- ja B-huoneistojen sähköt) saapuu vihdoin (pari viikkoa myöhässä). Keskus on ISO (135 cm leveä ja 130 cm korkea).


21.11.2002
20.11.2002
19.11.2002
18.11.2002
17.11.2002
(su) Rappusten teko jatkuu. Runko+varvaslaudat on jo puoliksi valmis, samoin kaiteen 90x90 pilarit on paikallaan.



Tunnisteet:
rappuset
16.11.2002
15.11.2002
14.11.2002
13.11.2002
(ke) Sähkäri käy tekemässä kodinhoitohuoneen sähköt jonka jälkeen myös sen katto levytetään. Koko A-asunnon alakerran kipsilevyt nauhoitetaan ja tasoitetaan ruuvireiät. B-asunto saa lopullisen maalipinnan. Olohuoneen "TV-seinä" viimeistellään siten, että kaapin taus voidaan levyttää -- kaapelia, johdotusta ja rasioita on _paljon_!





11.11.2002
9.11.2002
(la) A-asunnon katon levytys jatkuu. Kodinhoitohuoneeseen tehdään myös katon alaslasku. Rappusia varten asennetaan reisilankku, joka myös tullaan levyttämään yli, eli reisilankut jäävät piiloon. Teknisen tilan järjestely niin, että vesiputket saadaan liitettyä jakotukkiin.
Tunnisteet:
rappuset,
sisäkatto,
tekninen tila,
vesiputki
8.11.2002
7.11.2002
(to) B-asunnon maalauspohjustustyöt aloitetaan. Seinä- ja kattokipsilevyt nauhoitetaan ja saumataan. Kiviseinät tasoitetaan. Kirvesmiehet aloittavat A-osan katon levytyksen. Illalla paikkaamme muutamia kiviseinäroiloja, siivoamme ja teemme yläkertaan kaapeloinnin paloilmaisimille ja kaiuttimille. Naapurilta lainataan voimavirtaa, koska maalaushommiin tarvitaan voimavirtaa seuraavana päivänä kahdelle koneelle.
Tunnisteet:
maalaus,
murtosuojaus,
siivous,
sisäkatto
6.11.2002
6.11. (ke) B-asunnon viimeiset seinälevytykset. A-asunnon yläkerran viimeinen lattialämmityskierto asennetaan loppuun. Ylimääräisen kattokoolauksen takia joudutaan pidentämään muutaman tuloilmakanavan putken päitä.
Tunnisteet:
ilmanvaihto,
lattialämmitys,
sisäseinä
5.11.2002
4.11.2002
(ma) Sähkäri viimeistelee B-asunnon seinärungot. B-asunnon katon levytyksen tuplaus aloitetaan (paritalon paloturvamääräysten toteutus: Huoneistojen välinen seinärunko on kaksinkertainen, palovillalla varustettu. Kipsilevyjä on neljä. B-talon koko katto levytetään 2 kerroksella kipsilevyä). B-asunnon seinärungoista levytetään toiset puolet.
3.11.2002
(su) A-asunnon yläkerran lattialämmitystä jatketaan. N. 90 metrin putkikierron tekemisessä on pieniä ongelmia -- putki menee yhdestä kohdasta pahasti ruttuun, mutta tilanne saadaan lopulta pelastettua, eli ruttukohta saadaan vedettyä läpi niin, että 120 metrin putkimäärästä saadaan yhtenäinen ehjä pätkä. Lämmönluovutuslevyjen asennus jää kesken, kun havaitaan, että akkuvääntimen laturi on rikki. Parin keskuspölynimurirasian kiinnitys. A-asunnon alakerran murtsikkakaapelointi: 5 IR-ilmaisinta, 1 paloilmaisin. B-asuntoon asennetaan suihkun hanakulmat ja vedetään vesiputket suojaputkiin.
Tunnisteet:
keskuspölynimuri,
lattialämmitys,
murtosuojaus,
vesiputki
2.11.2002

(la) B-asunnon vesiputkien asennus suojaputkiin. Viimeistellään heikkovirtajohtojen asennus B-asuntoon. B-asunnosta levytetään katosta noin puolet. A-asunnon yläkerran lattialämmityksestä aloitetaan viimeisen jäljellä olevan piirin asennus. Olohuoneesta oli unohtunut yksi lattialämmityksen latia-anturi, joten seinän viereen piikataan varovasti pieni ura ja sinne laitetaan lattia-anturi kiinteästi pienellä määrällä betonia. Mikäli jostain syystä vikaantuu, voidaan siirtyä ilman erillisanturia huoneilman lämpötilan mittaukseen (mikä olisi ollut tässä tapauksessa normaali ratkaisu). Lattian lämpötilan seuraaminen on parempi vaihtoehto huoneessa, jossa on takka --> muuten takkaa enemmän lämmittämällä lattia kylmenee, kun huonelämpötila pysyy riittävänä ilman lattialämmitystä.
Tunnisteet:
apuvälineet,
lattialämmitys,
sisäkatto,
sähkötyöt,
vesiputki
1.11.2002

(pe) B-asunnon seinärunkojen teko ja levytys yhdeltä puolelta. A-asuntoon tehdään kodinhoitohuoneen katon alaslasku ja koko alakerta koolataan toiseen kertaan laudalla 30 cm välein (alkuun oli tarkoitus laittaa paneelit, joten 2x2-koolaus oli harvemmassa -- Päätettiinkin laittaa kipsilevykatto, joten siksi pieni lisätyö). B-huoneiston loput vesiputkien suojaputket.
Kuvassa kätevä apuväline kattokipsilevyjen laittamiseen: Levyhissi
Tunnisteet:
apuvälineet,
sisäkatto,
sisäseinä,
vesiputki
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)