10.7.2002

(ke) Planian ensimmäinen rekka on jo paikalla ennen kello seitsemää.

Asennusryhmän "etujoukot" on paikalla klo 7 ja samoin nosturi. Rekasta puretaan taloelementtejä ja tarvikkeita ja levitellään puupöllien päälle ympäri pihaa. Tämän jälkeen tarkistetaan vaaituskoneella sokkelin korot -- Heittoa on +- 5 mm joka on enemmän kuin saisi -- tuohon voisi asentaa, mutta saattaa joskus kostautua esim. ikkunoiden toiminnassa.

Merkitsemme heitot ympäri sokkelin ja hoidamme itse korotukset (+1-5 mm) pikabetonilla ja madallukset (-1-5 mm) alaohjauspuuta höyläämällä (ensimmäinen sähköhöylä ei kestänyt kosteaa kestopuuta joten ostimme paremman :-). Asennusporukka purki toisen rekan jonka aikana saimme tehtyä tarvittavat sokkelikorjaukset. Nosturi lähti toiselle työmaalle jonka jälkeen asennettiin alaohjauspuut, joka ei ollut kovinkaan nopeaa, koska pohja on monimuotoinen (paritalo "limittäin" ja kahdessa eri korossa).
Autokatoksen alaohjauspuut puuttuivat kokonaan, joten kävimme ostamassa ne rautakaupasta jotta myös autokatos/varaston elementit voidaan asentaa. Autokatoksen laatassa oli yksi kohta koholla, joten iltatöiksemme korotimme muualta pikabetonilla.
Samoin talon sisällä olleet harkoista muuratut sokkelit olivat hieman korkeita (emme tienneet, että niiden päälle tulee valmiselementti joten korko pitää olla joko hieman vajaa tai täsmälleen oikein), joten rälläköimme timanttilaikalla ylimääräiset pois.
(tekniikasta: Nettikamera ei ollut live teknisistä ongelmista johtuen -- Koneen hiiri makasi näppiksen päällä ja pöhkö palvelin odotti näppäimen painallusta! Joka tapauksessa historia toimii myös tältä ajalta!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti