8.7.2011

Kivityöt edistyvät

Istutusalueen ja tulevan kiveyksen väliin laitettiin mukulakiviä. Koska alla oli kallio, kivet liimattiin kiviliimalla (säkkitavaraa, n. 18€/25 kg säkki Bauhausissa. K-Rauta ei myy ko. tuotetta lainkaan)



Liuskekivet "jatkaa" kalliota, joten liian korkea "kynnys" haluttiin välttää. Reunimmaisia liuskekiviä ohennettiin rälläkällä ja timanttilaikalla



Kivipölyä syntyy kiitettäväksi, tämän takia kannattaa muistaa kuulo- ja silmäsuojauksen lisäksi hengityssuojaus...



Seuraavaksi pestiin kallio siltä alueelta, johon ensimmäinen liuskekivirivi liimataan.



Samaisella kiviliimalla liimataan reunaohennetut liuskekivet kallioon. Koska reunaan jää pieni kynnys joka halutaan myöhemmin tasoittaa pienellä sementtireunuksella, kallion ja liuskiven liimaväliin asennettiin 3mm kauppalankaa. Näihin lenkkeihin myöhemmin tehtävä betonivalu saadaan kiinnittymään paremmin.





Seuraavat kivet asennetaan asennushiekan päälle



Harvemmin näkee näin kapeilla saumoilla tehtyä liuskekiviasennusta. Tällainen asennustyyli vaatii sitä, että laattoja leikellään tarpeen mukaan.

2 kommenttia:

  1. Tarkkaa hommaa. Itse aion laittaa liuskekiviä poluksi niin, että asettelen kivet jonoon suoraan tiivistetyn hiekan/kivituhkan päälle. Harjumaa on routimatonta soramoreenia ja kantavuus riittää.

    VastaaPoista
  2. Tuo suoraan latominen onnistuu, jos kivet ovat tasapaksuja. Nämä kivet vaihtelivat paksuudeltaan 3-5 cm, joten asennushiekalla sai kiven yläpuoletpassattua kohdilleen...

    VastaaPoista